På opdagelse på facebook. Etik, moral og sikkerhed på de sociale medier
Facebook og sociale medier fylder i dag rigtig meget i mange menneskers hverdag. Mange bruger meget tid hver dag på Facebook. Det samme gælder mennesker med udviklingshandicap. Men det er ikke altid helt uproblematisk at begå sig på sociale medier.
ULF får mange henvendelser angående sociale medier. Mennesker med udviklingshandicap er tit i tvivl om, hvordan man skal begå sig. Måske har de dårlige oplevelser. Eller de synes det er svært og uoverskueligt.
KURSET HANDLER OM
Kurset handler om, hvad Facebook er, hvordan man går på opdagelse, og hvordan man passer på sig selv på. Vi vil også fokusere på etik og moral. Hvad man kan skrive, og hvad man ikke kan skrive til og om hinanden på Facebook. Desuden taler vi om mobning. Hvad stiller man op, hvis man bliver udsat for mobning? Til sidst kommer vi ind på emnet sikkerhed. Hvordan passer man på sine personlige oplysninger, og hvordan undgår man at blive hacket? Kurset vil bestå af en vekslen mellem oplæg/slides og dialog og øvelser, hvor deltagerne inddrages og kan dele deres erfaringer. En underviser og en brugervejleder vil give gode råd og fortælle om personlige erfaringer med Facebook. Undervisningen foregår så vidt som muligt dialogisk, da vi har meget fokus på at inddrage deltagerne, da de herigennem opnår større læring. Sigtet med kurset er at gøre deltagerne bevidst om, hvilke muligheder og faldgruber der findes på Facebook. Det er på ingen måde udtømmende, men vores erfaring er, at det kan give deltagerne ”blod på tanden” til at give sig i kast med Facebook. Desuden tilskynder vi deltagerne til at hjælpe hinanden med best practices og give hinanden gode råd om Facebook.
For yderligere information kontakt: Udviklingshæmmedes LandsForbund
Tlf.: 75 72 46 88 Mail: kurser@ulf.dk
Download løsblad om vores kursus i facebook
løsblade_facebook16